Parts Kompresor AC Otomatis

Parts Kompresor AC Otomatis

Ana sawetara bagéan kompresor ac otomatis penting kita bisa nyedhiyani uga, kayatakopling magnetik, katup kontrol, poros segel, sirah mburi, lan liya-liyane.

Kopling magnetik

Ingkopling elektromagnetiksaka kondisioner mobil yaiku piranti transmisi daya antarane mesin mobil lan kompresor AC mobil.Kompresor AC mobil didorong dening mesin mobil liwatkopling elektromagnetik.

Ingkopling elektromagnetikAC mobil umume kasusun saka telung bagean: katrol kopling, koil kopling, lan hub kopling.Ankopling elektromagnetikkanggo AC mobil minangka produk teknik mekanik lan listrik sing khas.

electromagnetic clutch parts

We utamané menehi hasil ingkopling elektromagnetikdigunakake kanggo kompresor mobil saka AC.Seri kopling kalebu 5H, 7H, 10P, V5, CVC, DKS, FS10, MA, DLQT&SS, lsp. Kanggo nyedhiyakake macem-macem kopling lengkap kanggo para pelanggan, kita tansah nyimpen persediaan sing cukup.Kanggo nyedhiyakake layanan sing apik kanggo pelanggan global, kita duwe prosedur produksi sing maju & ketat, sistem manajemen sing ketat & ilmiah uga sistem inspeksi kualitas profesional & sampurna.

Prinsip Kerja Kopling Magnetik

Ingkopling elektromagnetikAC mobil dikontrol dening switch AC, thermostat, pengontrol AC, switch tekanan, lan sapiturute, kanggo ngaktifake utawa mateni transmisi daya antarane mesin lan kompresor yen perlu.Kajaba iku, nalika kompresor mobil overloaded, iku uga bisa muter peran protèktif tartamtu.

Antarane wong-wong mau, coil elektromagnetik tetep ing casing saka kompresor ac otomatis, disk drive disambungake karo poros utama kompresor ac, lan katrol wis diinstal ing headcover kompresor liwat bantalan lan bisa muter bebas.Nalika ngalih air conditioner diuripake, saiki liwat kumparan elektromagnetik saka kopling elektromagnetik, lan coil elektromagnetik njedulake daya tarik elektromagnetik, kang nggabungke piring drive saka kompresor ac karo katrol, lan ngirimaken torsi saka engine kanggo. poros utama kompresor kanggo muter poros utama kompresor.Nalika saklar AC dipateni, pasukan nyedhot coil elektromagnetik ilang, piring drive lan katrol dipisahake miturut tumindak sheet spring, lan kompresor mandheg digunakake.

Working Principle of Magnetic Clutch

Pulley kompresor tansah muter nalika mesin mlaku, nanging kompresor mung mlaku nalika pulley wis melu karo batang kompresor drive.

Nalika sistem iki diaktifake, saiki bakal mili liwat kumparan solenoid.Saiki ndudohke menyang piring armature.Gaya magnet sing kuwat narik piring armature menyang sisih katrol setir.Iki bakal ngunci katrol lan

Piring armature bebarengan;piring armature drive kompresor.

Nalika sistem dipateni lan saiki mandheg ngliwati kumparan solenoid, spring rwaning narik piring armature adoh saka katrol.

Koil magnetik ora muter amarga magnetisme ditransfer menyang armature liwat katrol.Plat armature lan perakitan hub dipasang ing poros drive kompresor.Nalika kompresor ora mimpin, katrol kopling muter ing bantalan bal pindho baris.

Repair malfungsi sakaKopling Magnetik

Nalika ingkopling elektromagnetik ACcoil diobong, saliyane kanggo masalah kualitas, alesan utama iku meksa saka sistem air-conditioning mobil dhuwur banget, lan resistance sing drive kompresor kanggo mbukak gedhe banget.Kekuwatan nyedhot elektromagnetik saka kumparan elektromagnetik ngluwihi kekuwatan nyedhot elektromagnetik saka kumparan elektromagnetik, lan diobong kanthi overheating.

Ana 3 alasan kanggo tekanan dhuwur saka sistem AC otomatis:

1. Mesin mlaku kanthi kacepetan idling nalika parkir lan AC digunakake ing srengenge nganti suwe;

2. Nalika penggemar cooling tank banyu gagal, AC isih digunakake kanggo dangu lan karo kakiyatan dhuwur (penggemar cooling saka tank banyu dienggo bareng karo air conditioning penggemar condenser);

3. Jumlah gas refrigeran sing ditambahake ing sistem pendinginan akeh banget.

Nalika kompresor ac otomatis wiwit bisa digunakake, mbayar manungsa waé menyang jendhela pengamatan saka tank panyimpenan Cairan lan golek sing ora ana gelembung online ing jendhela pengamatan.Banjur sambungake meter tekanan dhuwur lan tekanan rendah menyang sistem pendingin, priksa tekanane, lan temokake manawa sisih tekanan dhuwur lan sisih tekanan rendah nyimpang.Temenan, refrigerant wis overfilled.Sawise jumlah refrigerant sing tepat dibusak saka sisih tekanan rendah (tekanan ing sisih tekanan dhuwur yaiku 1.2-1.8MPa, lan tekanan ing sisih tekanan rendah yaiku 0.15-0.30MPa), kesalahan kasebut diilangi.

Kanggo ngindhari kegagalan kasebut, AC mobil ora bisa digunakake ing 3 kahanan ing ngisor iki.

1. Nalika jumlah refrigerant sing ditambahake ngluwihi angger-angger, kudu dibuwang ing wektu, yen ora, AC ora diijini digunakake.Cara kanggo mriksa jumlah refrigerant yaiku: nalika kompresor ac mobil wiwit kerja, priksa manawa ana gelembung ing jendela pengamatan tangki panyimpenan cairan.Kurang, refrigeran kudu ditambahake ing jumlah sing cocog,

2. Nalika penggemar cooling tank banyu gagal lan mandheg mlaku, kondisioner hawa kudu langsung mandheg, yen ora, sistem pendinginan bakal ngasilake tekanan ultra-dhuwur, sing bakal nyebabake kopling elektromagnetik slip lan diobong.

3. Nalika parkir, nalika mesin idling, luwih becik ora nguripake AC.

magnetic clutch workshop

Carane ndandanikopling magnetik:

Ingkopling magnetikmelu lan ngeculake kompresor nalika AC mobil diuripake lan dipateni.Sawise arus listrik saka switch on / off ngirim daya menyang kumparan magnetik, nyebabake kopling outboard narik menyang kompresor, ngunci katrol lan melu kompresor.Amarga kopling ac ditempelake ing poros kompresor, yen dadi disengaged, iku ora bakal mindhah poros kompresor ac mobil.Sawetara langkah bakal mbantu ngatasi masalah iki.

Langkah 1

Copot sabuk aksesoris AC mobil kanthi ukuran kunci pas ing set kunci pas.Copot konektor ing kumparan magnetik kompresor.Gunakake soket ukuran sing tepat kanggo nyopot bolt 6 mm ing tengah kopling AC.

Langkah 2

Tarik kopling mati, lan mirsani spacer ing poros konco.Iki digunakake kanggo gap kopling kanthi bener, supaya tetep ing panggonan sing aman supaya ora ilang.Copot sworo seru-ring ing poros sing secures katrol, lan geser iki saka batang.

Langkah 3

Ngresiki batang lan bagean liyane sak tenane sadurunge instalasi.Lebokake katrol anyar, lan pasang snap-ring kanthi pinggiran beveled madhep metu.

Langkah 4

Pasang spacer siji ing poros kompresor, banjur pasang kopling, lan kenceng bolt 6 mm kanthi aman.

Langkah 5

Selehake gauge feeler ing antarane kopling lan katrol kanggo njamin reresik sing tepat.Yen reresik ora bener, copot piring kopling lan tambah spacer liyane.

Priksa celah udara kanggo mesthekake kopling bakal mlaku kanthi bener.Yen celah udara lan/utawa reresik ora akurat, kopling sampeyan bisa uga luwih cepet rusak.Sambungake konektor menyang kumparan elektromagnetik.

Katup kontrol

Kualitas paling dhuwurkatup kontrolminangka produk anyar sing cocog karo pasar OEM & sawise-sale, lan aksesoris diwenehake menyang perusahaan militer.Produk kasebut diinovasi & digawe dening tim R&D independen.Proses kasebut nggunakake gambar kontrol SPC & sistem "lima pemeriksaan" kanggo manajemen & kontrol kualitas.Kriteria sing ditampa yaiku "cacat nol".Tim R&D kita duwe pengalaman akeh sing wis aktif berkembang & berinovasi saka wektu kanggo wektu.Prodhuk wis menangaké sawetara paten penemuan ing tingkat negara lan wis liwati Jerman TUV otentikasi.Amarga varietas lengkap, kualitas stabil, persediaan cukup & rega terjangkau, bisa nyukupi macem-macem panjaluk pelanggan.

Control valves (1)
Control valves (2)

Akeh sistem AC anyar lan paling mobil kemewahan anyar nggunakake kompresor clutchless dilengkapikatup kontrol kompresor.Kompresor tanpa kopling nggunakake termistor, sensor, lan solenoid kanggo nindakake fungsi sing padha karo kopling elektromagnetik kanthi cara elektronik.

Fungsi katup yaiku kanggo ngimbangi tekanan cairan sing mili liwat sistem kanthi ngontrol sudut swashplate.Iki njaga evaporator ing suhu pancet rada ndhuwur titik beku kanggo nggedhekake kacepetan operasi saka sistem air conditioning mobil.

sanadyankatup kontrol mekanikisih dienggo ing mobil lawas lan luwih ekonomi amarga biaya tambahan, sawetara kontrol sakakatup kontrol elektronikluwih unggul.Katup kontrol elektronik luwih efisien lan nyuda pamindahan, nyuda nyandhang sistem AC, nyuda beban mesin sajrone operasi, lan ngasilake emisi sing luwih resik.Pungkasane, model sing luwih larang luwih larang sajrone siklus urip utawa kendaraan.

Wiwit ingkatup kontrol kompresorelektronik, tes diagnostik mung kudu disambungake menyang peralatan tes diagnostik.Ing sawetara menit, sampeyan bisa nemtokake manawa komponen kompresor AC sampeyan bisa digunakake kanthi bener.

Control valve production

Katup kontrol mekanik

Panjaluk AC sing dhuwur

Sajrone panjaluk A / C medium lan dhuwur, tekanan nyedhot sistem bakal luwih gedhe tinimbang titik set katup kontrol.Sajrone periode kasebut, ingkatup kontrolnjaga hawa getihen saka crankcase menyang port nyedhot.Mulane, tekanan crankcase padha karo tekanan suction.Sudut saka piring wobble, supaya pamindahan kompresor ing sawijining maksimum.

Panjaluk AC sing kurang

Sajrone panjaluk A / C sing sithik nganti medium, tekanan sedot sistem bakal mudhun menyang titik set katup kontrol.Katup kontrol njaga exhaust saka exhaust menyang crankcase lan nyegah exhaust saka crankcase menyang intake.Sudut saka piring wobble lan mulane pamindahan kompresor dikurangi utawa diminimalisir.Sajrone periode iki, pamindahan beda-beda steplessly antarane kira-kira 5% lan 100% saka pamindahan maksimum sawijining.

Harrison Variable Stroke Compressor

Kompresorkatup kontrolgagal

(Mung ditrapake kanggo kompresor pamindahan variabel)

alesan

1. Katup diblokir dening impurities (evaporator gampang beku)

2. Setelan ora bener saka spring nyetel katup

Solusi

1. Waras refrigerant saka sistem air conditioning.

2. Ganti katup pangaturan pamindahan sing ana ing tutup mburi kompresor.

3. Ayo pump vakum mbukak kanggo ing paling 15 menit kanggo exhaust non-condensable gas lan Kelembapan saka sistem air conditioning.

4. Bali jumlah dianjurake saka refrigerant lan lenga mbalekake karo refrigerant kanggo sistem.

Compressor displacement regulator valve defective